Πάμε Στοίχημα


Επισκέψεις

Κυριακή 6 Απριλίου 2008

Το Χωριό μου


Το χωριό μου, η Πιαλεία , βρίσκεται 18χμ Δ της πόλης των Τρικάλων στους πρόποδες του Κόζιακα ή αλλιώς Κερκέτιο όρος. Έχει περίπου 900 μόνιμους κατοίκους οι οποίοι ασχολούνται κατά πλειονότητα με αγροτικές εργασίες. Είναι ένα πανέμορφο χωριό με πολλά τρεχούμενα νερά και πλούσια βλάστηση. Το διασχίζει ένα μικρό ποτάμι, στις όχθες του οποίου υψώνονται πολλά πανύψηλα και αιωνόβια πλατάνια.

Ανήκει στον ομώνυμο Δήμο Πιαλείων, ο οποίος περιλαμβάνει, εκτός από την Πιαλεία, τα ακόλουθα χωριά. Τη Φήκη , που είναι και η έδρα του Δήμου, τη Φιλύρα , το Ελευθεροχώρι , το Βαλομάνδρι , τον Παραπόταμο , το Λιλή και τη Δροσοπηγή.

Αξίζει πραγματικά να επισκεφθεί κάποιος την Πιαλεία όλο το χρόνο αλλά κυρίως το καλοκαίρι και να ανέβει στον Κόζιακα, για να δει να απλώνεται στα πόδια του ολόκληρος ο Τρικαλινός κάμπος, από τα Μετέωρα μέχρι την Καρδίτσα ή να απολαύσει υπέροχους μεζέδες από ντόπια κρέατα στις ταβέρνες του χωριού κάτω από τα πλατάνια και μέσα στη δροσιά. Μπορεί κάποιος να προμηθευτεί φρέσκα ντόπια προϊόντα όπως κρέας , γάλα , τυρί , φασόλια , μέλι ,καρπούζια ,πεπόνια ,ρίγανη , τσάι και κάστανα. Όλα τα προϊόντα που παράγονται στην Πιαλεία είναι φημισμένα για την ποιότητα και για τη νοστιμιά τους.

Δείτε το χάρτη της περιοχής και πως μπορεί κανείς εύκολα να φτάσει στο χωριό από τα Τρίκαλα.