Πάμε Στοίχημα


Επισκέψεις

Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2008

Ξανά στον αγώνα

Μετά από απουσία περίπου 3 μηνών ,για λόγους ανεξάρτητους από τη θέλησή μου, ξαναμπαίνω στην μπλογκοπαρέα και ελπίζω χωρίς προβλήματα αυτή τη φορά.
Όλο αυτό το διάστημα συνέβησαν πολλά και διάφορα, αλλά εγώ θα σταθώ μόνο στον απολογισμό της μελισσοκομικής μου δραστηριότητας.
Η φετεινή χρονιά δεν ήταν από τις καλύτερες για τα μελίσσια μου. Έκανα δυο τρύγους , έναν τον Ιούνιο , ( έλατος , καστανιά , ρίγανη , τσάι), και πήρα από 20 μελίσσια 120 κιλά μέλι.
Ο δεύτερος τρύγος έγινε τέλος Αυγούστου , (βαμβάκι, αγκάθι, καλαμπόκια ,τριφύλια) και από τα 20 μελίσσια πήρα 80 κιλά μέλι. Τα όποια συμπεράσματα δικά σας ,αν σκεφτεί κανείς ότι τις άλλες χρονιές δεν έπεφτε η απόδοση κάτω από τα 15 κιλά κατά μέσο όρο. Πάντως εκείνο που παρατήρησα και παρατηρώ ακόμη και σήμερα είναι ότι τα μελίσσια μου διατηρούνται πολύ δυνατά καιπολύ καθαρά από βαρρώα. Η παρατεταμένη ξηρασία έχει αρχίσει να εξαντλεί τα αποθέματα γύρης, αλλά θέλω να πιστεύω πως σύντομα θα βρέξει και θα μπορέσουν ξανά να συμπληρώσουν τη γύρη.
Κλείνοντας θέλω να ευχηθώ καλή Σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές , που από αύριο μπαίνουν ξανά στις τάξεις, στους γονείς και στους δασκάλους αρκετή υπομονή και σε όλους τους συναδέλφους κυνηγούς καλά κυνήγια.

6 σχόλια:

markos aliprantis είπε...

Καλώς τον.
Είχα αρχίσει να ανησυχώ αλλά πάντα έλεγα το πιό φυσκό δλδ βαρέθηκε και τα παράτησε.
Έχω την εντύπωση οτι τα μέλια που πήρες για στεριανή Ελλάδα όχι απλώς είναι λίγα αλλά ελάχιστα.
Κάτι φταίει και ψάξε να το βρείς.
Γιά πές τώρα για το κυνήγι είχε περάσματα;
Εδώ κυνηγάω 30 χρόνια τέτοια χρονιά με τόσα λίγα πουλιά δεν έχει ξαναδεί όλος ο κυνηγετικός κόσμος.
Δέ βαριέσαι καλά νά είμαστε.
Καλή χρονιά

Ανεστης Θ. Κετσετζιδης είπε...

Καλώς επανήλθες στη μεγάλη παρέα των μελισσάδων.Προχθές το Σάββατο εκανα τρύγο με άσχημα ποσοστά.Ετοιμάζω ανάρτηση με λεπτομέριες.
Oσο για τα περάσματα τίποτα ακόμη.Τα ντοπιάρικα είναι αρκετά αλλά λόγω μεγάλης ξηρασίας και ζέστης δεν βγαίνουν από τα καλαμπόκια καί τα βαμβάκια.Υπομονή,εμείς να είμαστε καλά.

lappas είπε...

Μάρκο ,καλώς ή κακώς η μελισσοχρονιά έκλεισε. Υγεία πάνω απ' όλα και του χρόνου ίσως πάει καλύτερα.
Όσο για τα περάσματα που λες ,αν δεν βρέξει καλά να κρυώσει λίγο ο καιρός ,για να έχουμε αρκετά μπασίματα και αν δεν μαζευτούν τα καλαμπόκια για να βγαίνουν τα ντοπιάρικα ,τότε...
Πάντως παιδιά ,Μάρκο και Ανέστη , σας ευχαριστώ που με καλωσορίσατε και ανησυχήσατε για τη μεγάλη μου απουσία.
Νάστε καλά.

b. kalamiotis είπε...

καλή επιστροφή δάσκαλε. αν υπάρχει υγεία τότε όλα θα πάνε καλά

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Καλώς όρισες δάσκαλε ξανά ,ελπίζω όλος υγεία και όρεξη.

Ανώνυμος είπε...

情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫