Πάμε Στοίχημα


Επισκέψεις

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

Ξανά στον αγώνα

Μετά από απουσία περίπου 3 μηνών ,για λόγους ανεξάρτητους από τη θέλησή μου, ξαναμπαίνω στην μπλογκοπαρέα και ελπίζω χωρίς προβλήματα αυτή τη φορά.
Όλο αυτό το διάστημα συνέβησαν πολλά και διάφορα, αλλά εγώ θα σταθώ μόνο στον απολογισμό της μελισσοκομικής μου δραστηριότητας.
Η φετεινή χρονιά δεν ήταν από τις καλύτερες για τα μελίσσια μου. Έκανα δυο τρύγους , έναν τον Ιούνιο , ( έλατος , καστανιά , ρίγανη , τσάι), και πήρα από 20 μελίσσια 120 κιλά μέλι.
Ο δεύτερος τρύγος έγινε τέλος Αυγούστου , (βαμβάκι, αγκάθι, καλαμπόκια ,τριφύλια) και από τα 20 μελίσσια πήρα 80 κιλά μέλι. Τα όποια συμπεράσματα δικά σας ,αν σκεφτεί κανείς ότι τις άλλες χρονιές δεν έπεφτε η απόδοση κάτω από τα 15 κιλά κατά μέσο όρο. Πάντως εκείνο που παρατήρησα και παρατηρώ ακόμη και σήμερα είναι ότι τα μελίσσια μου διατηρούνται πολύ δυνατά καιπολύ καθαρά από βαρρώα. Η παρατεταμένη ξηρασία έχει αρχίσει να εξαντλεί τα αποθέματα γύρης, αλλά θέλω να πιστεύω πως σύντομα θα βρέξει και θα μπορέσουν ξανά να συμπληρώσουν τη γύρη.
Κλείνοντας θέλω να ευχηθώ καλή Σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές , που από αύριο μπαίνουν ξανά στις τάξεις, στους γονείς και στους δασκάλους αρκετή υπομονή και σε όλους τους συναδέλφους κυνηγούς καλά κυνήγια.

5 σχόλια:

markos aliprantis είπε...

Καλώς τον.
Είχα αρχίσει να ανησυχώ αλλά πάντα έλεγα το πιό φυσκό δλδ βαρέθηκε και τα παράτησε.
Έχω την εντύπωση οτι τα μέλια που πήρες για στεριανή Ελλάδα όχι απλώς είναι λίγα αλλά ελάχιστα.
Κάτι φταίει και ψάξε να το βρείς.
Γιά πές τώρα για το κυνήγι είχε περάσματα;
Εδώ κυνηγάω 30 χρόνια τέτοια χρονιά με τόσα λίγα πουλιά δεν έχει ξαναδεί όλος ο κυνηγετικός κόσμος.
Δέ βαριέσαι καλά νά είμαστε.
Καλή χρονιά

Anestis Ketsetzidis είπε...

Καλώς επανήλθες στη μεγάλη παρέα των μελισσάδων.Προχθές το Σάββατο εκανα τρύγο με άσχημα ποσοστά.Ετοιμάζω ανάρτηση με λεπτομέριες.
Oσο για τα περάσματα τίποτα ακόμη.Τα ντοπιάρικα είναι αρκετά αλλά λόγω μεγάλης ξηρασίας και ζέστης δεν βγαίνουν από τα καλαμπόκια καί τα βαμβάκια.Υπομονή,εμείς να είμαστε καλά.

lappas είπε...

Μάρκο ,καλώς ή κακώς η μελισσοχρονιά έκλεισε. Υγεία πάνω απ' όλα και του χρόνου ίσως πάει καλύτερα.
Όσο για τα περάσματα που λες ,αν δεν βρέξει καλά να κρυώσει λίγο ο καιρός ,για να έχουμε αρκετά μπασίματα και αν δεν μαζευτούν τα καλαμπόκια για να βγαίνουν τα ντοπιάρικα ,τότε...
Πάντως παιδιά ,Μάρκο και Ανέστη , σας ευχαριστώ που με καλωσορίσατε και ανησυχήσατε για τη μεγάλη μου απουσία.
Νάστε καλά.

beelovers είπε...

καλή επιστροφή δάσκαλε. αν υπάρχει υγεία τότε όλα θα πάνε καλά

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Καλώς όρισες δάσκαλε ξανά ,ελπίζω όλος υγεία και όρεξη.